Web Analytics

Wat maakt een installateur en hoe wordt jij loodgieter

Wat maakt een installateur en hoe wordt jij loodgieter

Een loodgieter is een echt specialisme. Hij richt zich onder andere op het onderhouden, aanleggen en repareren van sanitair, leidingen, rioolbuizen en verwarmingen. Bij dit professie wordt vaak gedacht aan het verhelpen van lekkages en verstoppingen, maar hij doet veel meer dan dat. Als installateur ben je een echte duizendpoot en ben je essentieel in de constructie en bij het onderhouden van huizen.

Waar werk je als installateur
Als loodgieter werk je bij gespecialiseerde bedrijven. Maar ook sommige bouwbedrijven hebben loodgieters in dienst. ook kun je natuurlijk altijd aan het werk als ZZP’er en je eigen bedrijf starten. Je werkt altijd op verschillende plaatsen. Die locaties kunnen bestaan uit woningen, kantoorpanden, fabrieken, winkels en vele andere plekken.

Welke vaardigheden heeft een loodgieter
Het takenpakket van de loodgieter is erg allesomvattend. Om die reden moet je veel weten van verschillende installatie systemen. Ook heb je als loodgieter vaak de rol aan van salesman omdat je klanten moet uitleggen over meerdere opties en mogelijkheden. Goede gespreksvaardigheden zijn dan ook van belang. Daarnaast moet je nauwkeurig te werk kunnen gaan met reden je regelmatig te maken krijgt met miniscule precieze werkzaamheden.

Hoe wordt jij een loodgieter
Loodgieters hebben ook een opleiding als een hands-on scholing nodig. U kunt een opleiding volgen aan een school of een vakschool, of een stageprogramma volgen. Vele openbare hogescholen en scholen voor beroepsonderwijs bieden loodgieter opleidingen aan die leiden tot certificaten of diploma's.

 

Tumblr loodgietersbedrijven

loodgieter

loodgieters

goeiestart